Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Föreningsträff med samverkan i fokus

Den 17 januari anordnas en föreningsträff med fokus på föreningssamverkan och vad det kan ge. Bättre samverkan var nämligen ett önskemål som kom fram under en föreningsdialog som hölls tidigare i år.

Ett rikt förenings-, fritids- och kulturliv är en viktig pusselbit i visionen att bli Skånes bästa boendekommun. Föreningarna bidrar till ett rikt samhälle, att människor trivs här och vill flytta hit. I augusti bjöd kommunen in till en föreningsdialog med syfte att diskutera hur kommunen och föreningsliv tillsammans kan göra Kävlinge till en ännu bättre kommun att leva och bo i. Cirka 30 föreningar deltog under kvällen. Många kloka och intressanta tankar och förslag kom fram. Ett tema som flera grupper uttalade var ett intresse av att gå vidare för att hitta former för ökad samverkan mellan föreningarna. Som ett nästa steg efter föreningsdialogen i augusti initierar nu kommunen en process med föreningssamverkan i fokus som kommer att ledas av Skånes föreningar. I processen kommer kommunens föreningar att med hjälp av Skånes föreningar undersöka vilka möjligheter en ökad föreningssamverkan kan ge. Nu bjuds alla föreningarna in till ett första möte i januari.

- Föreningarna har många gemensamma utmaningar att hjälpas åt kring och resurser att samordna. Vår förhoppning är att föreningarna ska hitta formen för sin samverkan och att detta leder till en ökad och mer konstruktiv dialog. Parallellt med att föreningarna arbetar fram former för sin samverkan kommer kommunen att arbeta vidare med frågan om enkla tydliga kontaktvägar till kommunen, vilket också efterlystes vid föreningsdialogen, säger Jonny Norrby, verksamhetschef Fritid och kultur.

När: 17 januari 2017, kl 18–20
Plats: Kommunhuset i Kävlinge

Anmälan din förening härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Max två personer per förening är välkomna. Sista anmälan: 12 januari 2017.


Uppdaterad 2016-12-21

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00