Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Sveriges kvalitetskommun 2015-2017

I snart två år har Kävlinge kommun haft titeln Sveriges kvalitetskommun. Ett pris som delas ut till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsmiljö och företagsklimat. Titeln är ett kvitto på kommunens utvecklingsarbete som har bidragit till effektiva verksamheter och en god servicekvalitet.

Under de två år Kävlinge har varit kvalitetskommun har kommunen tagit emot runt 80 studiebesök samt anordnat kvalitetsdagar för hela kommunsverige. Utmärkelsen har varit en viktig bekräftelse för alla medarbetare som varje dag arbetar för att ge den allra bästa servicen och har också varit viktigt för kommunens varumärke som arbetsgivare.

Juryns motivering:

”En tydlig resultatstyrning med uppföljningar utifrån brukarens perspektiv, har bidragit till effektiva verksamheter och en god servicekvalitet. Kävlinge har erhållit utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun 2015 i hård konkurrens. Kommunen utmärker sig genom att både chefer och medarbetare är bärare av en stark resultatkultur, där tydliga mål hjälper verksamheterna att leverera tjänster med mycket hög kvalitet till Kävlingeborna.”

Utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun

Det är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som vartannat år utser Sveriges kvalitetskommun. I juryn satt representanter från bland annat Saco, Vision, NCC, Swedbank och SKL. Nominerade till Sveriges kvalitetskommun 2015 var, förutom Kävlinge, Borås, Eskilstuna, Helsingborg, Karlstad och Västerås.


Uppdaterad 2017-11-14

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00