Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Kommunfakta

En attraktiv boendekommun, mitt i en expansiv region, som erbjuder boenden med livskvalitet och möjligheter till ett gott liv. Vi strävar efter att bli Skånes bästa boendekommun.

Kävlinge Sveriges kvalitetskommun 2015-2017

I november 2015 utsågs Kävlinge till Sveriges kvalitetskommun 2015-2017. Priset går till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsmiljö och företagsklimat. Bakom utmärkelsen står Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och i juryn sitter representanter från bland annat Saco, Vision, NCC, Swedbank och SKL.

Juryns motivering

”En tydlig resultatstyrning med uppföljningar utifrån brukarens perspektiv, har bidragit till effektiva verksamheter och en god servicekvalitet. Kävlinge har erhållit utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun 2015 i hård konkurrens. Kommunen utmärker sig genom att både chefer och medarbetare är bärare av en stark resultatkultur, där tydliga mål hjälper verksamheterna att leverera tjänster med mycket hög kvalitet till Kävlingeborna.”

Våra styrkor

Snabba kommunikationer, ett aktivt näringsliv och närheten till kultur och kommers gör att både människor och företag trivs i Kävlinge kommun. Det centrala läget mitt i Öresundsregionen, en stark befolkningstillväxt, god ekonomi och låg kommunalskatt gör att Kävlinge ligger bra till på alla sätt. Öppenhet, engagemang och utveckling är de ledord som präglar kommunens arbete.

Å, hav och öppna landskap

En nästan oexploaterad kust ger många vackra promenadstråk och möjlighet till bad och havssport. De öppna landskapen möts av Saxån och Kävlingeån som erbjuder rekreation och möjligheter till fiske och kanotpaddling.

Kävlingeån

Kävlingeån

Entreprenörskap och drivkraft

Närheten till vatten och kommunikationsleder gjorde Kävlinge till en välkänd handelsplats redan på vikingatiden. En stolt tradition som förs vidare av Handelsplats Center Syd och Kävlinges småstadskärna. Kävlinge är en av Skånes mest företagsvänliga kommun.

Varierande boendemiljöer och tryggt

Kävlinge kommun erbjuder stora möjligheter till varierande och trygga boendemiljöer i den attraktiva Öresundsregionen.

Järnvägsspåret över Kvarngatan

Järnvägsspåret över Kvarngatan

En rik fritid

Från Barsebäck med golf, bad och segling via Kävlingeån med ett av Europas bästa gäddvatten, till fotboll, ridsport och handboll – i kommunen finns möjligheter till en rik fritid för alla åldrar.

God kommunal service

Kontinuerlig kvalitetsuppföljning bildar grunden för kommunens utvecklingsarbete och här har kommunen högt ställda mål. I jämförelser mellan landets kommuner ligger Kävlinge kommun bra till inom de flesta verksamhetsområden.

Mer information om vårt kvalitetsarbete

Några fakta om Kävlinge kommun

  • Antal invånare: drygt 30 000
  • Yta: 154 km²
  • Större orter: Kävlinge, Löddeköpinge, Furulund, Hofterup och Dösjebro
  • Kommunen har cirka 1 900 anställda
  • Kommunens budget: cirka 1,4 miljarder

Är du intresserad av att flytta till Kävlinge kommun?

Här har vi samlat information om sånt vi ofta får frågor om från blivande/nyblivna kommuninvånare:

Uppdaterad 2017-11-22

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00