Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Personuppgiftslagen (PuL)

Behandling av personuppgiftlagen

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk person som är i livet. Exempel på personuppgifter är namn, personnummer, telefonnummer, postadress, e-postadress och fotografier. I personuppgiftslagen (PuL) finns bestämmelser om hur personuppgifter får behandlas.

När registreras mina personuppgifter?

Hos kommunen kan dina personuppgifter registreras vid till exempel ansökan om förskoleplats, vid ansökan om bygglov eller om du lämnar en synpunkt. Om du skickar brev eller e-post till kommunen så kan ditt meddelande diarieföras.

Rätt att begära information

Du har rätt att en gång per år be om att få information över de personuppgifter som behandlas om dig hos oss, oavsett om dessa samlats in via webbplatsen eller på annat sätt. Utdraget får du genom att skicka en skriftlig och undertecknad begäran till: Kävlinge kommun, Kommunkansliet, 244 80 Kävlinge.

Rätt att begära rättelse

Du har rätt att begära rättelse om myndigheten har behandlat uppgifter om dig felaktigt. Denna rättelse görs till kommunens personuppgiftsombud via Kontakt Kävlinge 046-73 90 00.

Mer information om personuppgiftslagen återfinns hos Datainspektionen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2016-12-01

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00