Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Miljö- och skräpplockarveckan

Nu planerar vi för Skräpplockarveckan 2018!

Kävlinge arrangerar sedan flera år Skräpplockarveckan. Då hjälps våra kommunala verksamheter och friskolor åt med att plocka skräp runtom i kommunen. Vi välkomnar även föreningar och privatpersoner att delta. Tillsammans hjälps vi åt att få en snyggare kommun!

Vem kan delta?

Samtliga föreningar och privatpersoner som vill bidra, till exempel sport-, kultur- och bostadsrättsföreningar, men även företag och granngrupper som gemensamt vill plocka skräp i närområdet. Deltagare väljer själva när och var de vill plocka skräp under veckan. Tänk på att vara försiktiga så att ni inte stör djurlivet när ni plockar skräp i skog och mark. Det är inte tillåtet att plocka skräp på strandängarna efter vecka 14.

Varför ska jag delta?

Ju fler vi är som hjälps åt att plocka skräp, desto renare får vi det i vår kommun. Kombinera nytta med nöje och umgås under tiden ni plockar skräp. Kanske är det också så att den som plockat skräp undviker att skräpa ned i fortsättningen?

Vad är Skräpplockarveckan?

Skräpplockarveckan arrangeras i samarbete med stiftelsen Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar.

Uppdaterad 2017-08-15

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00