Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

för gymnasium

Du som går i år 9 på grundskolan

Du som går i år 9 på grundskolan ska vända dig till studie- och yrkesvägledaren på din skola för att få information, vägledning och hjälp med att ansöka till gymnasiet.

Du som har gått ut grundskolan och är yngre än 20 år

Har du gått ut grundskolan och är yngre än 20 år kan du vända dig till studie- och yrkesvägledaren på Kävlinge Lärcentrum för att få information, vägledning och hjälp med att söka till gymnasiet.

Behörighet till gymnasieskolans yrkesprogram

För att vara behörig till gymnasieskolans yrkesprogram måste du ha slutbetyg från grundskolans år 9 och ha godkänt i ämnena: svenska/svenska som andra språk, matematik, engelska samt fem andra ämnen.

Behörig till gymnasieskolans högskoleförberedande program

För att vara behörig till gymnasieskolans högskoleförberedande program måste du ha slutbetyg från grundskolans år 9 och ha godkänt i ämnena: svenska/svenska som andra språk, matematik, engelska samt nio andra ämnen.
För Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet måste biologi, fysik och kemi ingå i de nio ämnena.
För Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet och Samhällsvetenskapsprogrammet måste geografi, historia, religion och samhällskunskap ingå i de nio ämnena.

Behörighetskraven till ett introduktionsprogram

Behörighetskraven för att antas till ett introduktionsprogram är olika beroende på vilket introduktionsprogram du söker till .

Ansökan

Sista dagen för ansökan till gymnasieskolan är den 15 februari. För mer information se www.skanegy.selänk till annan webbplats länk till annan webbplats.


Uppdaterad 2017-06-26

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00