Tyck till om Kävlinge kommun

Skolbibliotek

Tolvåkerskolans Mediatek

Tolvåkerskolan har i år fått utmärkelsen "Skolbibliotek i världsklass".

Läs mer här!länk till annan webbplats

Maria Bolmehag, bibliotekspedagog

Skrivarverkstad på Tolvåker


MEDIATEKET är öppet och bemannat under hela skoldagen. Här kan du låna böcker eller tidningar, söka information och få hjälp med informationssökning och källkritik. Du kan läsa läxor eller bara sitta ner i våra sköna fåtöljer och koppla av.

Måndag, tisdag och torsdag är det studiehandledning i mediateket kl 15.40

Låneregler

Du lånar själv vid utlåningsdatorn. Det behövs inget lånekort utan du lånar med ditt personnummer och en personlig pinkod. Lånetiden är normalt fyra veckor med möjlighet till omlån om boken inte är beställd av en annan låntagare. Om en bok är utlånad kan den reserveras på självutlåningsdatorn eller hos bibliotekarien. Bibliotekarien kan beställa material från andra skolor i kommunen. Förlorad bok ersätts av låntagaren.

Om du vill kolla dina lån, söka eller reservera en bok, klicka på skolbibliotekets kataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

MIK

I mediateket kan du få hjälp med informationssökning, källkritik och källvärdering.

Här är en bra startsida om du ska söka information för ett skolarbete. Så här skriver du en källförteckningPDF.

Vi använder oss av Kolla Källanslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster material vid informationssökning. Kolla Källans planscher om informationssökning hänger i mediateket och i klassrummen. Hämta gärna Kolla Källans kort med informationssökningstips i mediateket.

Alla Tolvåkerskolans elever och all personal genomgår just nu MIK-utbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  (statens medieråds webbmaterial).

Elever på Tolvåkerskolan kan få en personlig inlogg till ne.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Fråga din lärare eller kom in på mediateket så hjälper vi dig.

Läshjälp

Om någon elev behöver ett talbokstillstånd från MTMlänk till annan webbplats kan Maria hjälpa till med att skaffa det. Om man har ett talbokstillstånd kan man enkelt söka och lyssna på talböcker via appen Legimus. På mediateket kan du även låna en MP3-spelare laddad med en talbok om du är i behov av det.

Läs mer om läshjälp. Dessa läroböckerPDF finns att låna i mediateket på daisy.

Sök gärna vidare på skolbibliotekens gemensamma sidor där du hittar boktips, söktips, lärarsidor med mera.

Läs gärna bloggen Biblioteksbubbellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där tipsar vi om böcker och skriver om vad som händer på våra skolbibliotek i kommunen.

Vill du kontakta bibliotekarien? Maria Bolmehag 0709-739559

Aktuellt på MEDIATEKET:

Bokcafé

12 sep, 10 okt, 14 nov och 12 dec är det Bokcafé kl 15.30 -  ca16.30 i Mediateket. Maria och Jens berättar om böcker i olika teman medan vi fikar. Alla som kommer får en bok. Välkomna!

                                                                                                                 

Författarbesök 

Måndagen den 10 oktober kommer Mårten Melin att ha en poesiworkshop på Bokcaféet kl 15.30-16.45. Välkomna!


Uppdaterad 2016-11-16

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00