Tyck till om Kävlinge kommun
Blandat från skolan

Söderparkskolan

Den lilla skolan med det STORA hjärtat

En skola med engagemang och utveckling

Söderparkskolan

Nyheter

 • Författaren Thomas Halling var på besök hos 6:orna på Söderparkskolan | 2017-04-13
  Det var fredagen den 7 april, sista fredagen inför påsklovet, som två 6:or fick träffa författaren Thomas Halling. På schemat stod
  skrivarworkshops.
  Under timmen som gick med Thomas Halling fick eleverna pröva på hur skrivande, fantiserande och berättande kan gå till på ett spännande och medryckande vis. Eleverna fick diskutera berättelser med varandra, de funderade över vad som kunde hända härnäst, pratade om det som hände och vad de tyckte om det. De funderade över olika val som karaktärer hamnade i och vad olika händelser ledde till. Så småningom var det dags för eleverna att skriva själva. Det var så kul att se hur eleverna blev engagerade i berättelserna! Det var genom Sparbanksstiftelsen Färs och Frostas bidrag till skolprojekt som författarbesöket med skrivarworkshops genomfördes.Skolbibliotekets blogglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Studieverkstaden slår nya rekord!
  | 2017-03-23
  Det är nu nästan 50 elever på Söderparkskolan som stannar kvar och jobbar med sina skoluppgifter eller läxor på studieverkstaden. Det finns en uppdelning där lågstadiet jobbar i ett klassrum och elever från mellanstadiet är i ett annat klassrum. Totalt är det 3 pedagoger som hjälper eleverna att träna på sina olika uppgifter. Det innebär ca 25 % av alla elever på skolan är kvar och använder studieverkstaden efter skoltid. Fantastiskt!
  Idag har eleverna på mellanstadiet jobbat med att skriva tidningsreportage, träna till teoriprov i idrott och hälsa och matteläxa.
  Bra jobbat!

 • Sexorna på teater | 2017-03-17
  Eleverna i årskurs 6 genomförde ett trevligt och givande studiebesök på Expressteatern i Malmö. Där såg vi teatern Ömhjärtad som handlade om tre elever som går i årskurs 6 och deras liv. Det var verkligen en interaktiv pjäs där våra elever vid flera tillfällen var med i pjäsen. Kul!

 • Programmering i åk 1 | 2017-03-07
  Skolan har köpt in Bee-Boot och Blue-Boot. Det är små bin som man kan programmera genom att tryck på de olika knapparna och Blue-Boot kan man även styra via en app.
 • Tema rymden i förskoleklassen | 2017-02-24
  I förskoleklass jobbar vi med temat rymden. Vi är precis i uppstarten av temat och har träffat Paxi som reser i vårt solsystem. Eleverna har jobbat två och två och har fått söka fakta om varsin planet som de sedan målat och skrivit lite om.


Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00