Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Kultur i förskola

Förskolornas Kulturveckor 2017 – Årets tema Musik

Ett av målen med Förskolornas Kulturveckor är att lyfta fram och förstärka olika kulturella uttrycksformer och använda dem som ett verktyg i verksamheten för att stimulera barns utveckling och lärande.

Årets tema har röstats fram av kulturombuden på kommunens förskolor. Varje förskola ansvarar för planering och genomförande av temaaktiviteter. Till sin hjälp har förskolornas pedagoger ett inspirationsmaterial innehållande olika kulturformer och -yttringar såsom bild, sång, musik, drama, rytmik, dans och rörelse.

Scenkonst för barn i förskoleåldern

Varje år erbjuds alla barn som fyller fyra det året en möjlighet att se en scenkonstföreställning av något slag (teater-, dans- eller musikföreställning).

Bibliotekens utbud för förskolan

Biblioteken i kommunen erbjuder förskolebio, sagostunder på svenska och andra språk, boklådor, böcker till temaarbete och besök på biblioteken. För att se mer information om bibliotekens utbud, se bibliotekens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturombud

Varje förskola har kulturombud som är förskolans kontaktperson när det gäller kulturfrågor. Förskolornas kulturombud har gemensamma träffar med kommunens kultursamordnaren 1-2 gånger per termin. På träffarna diskuteras aktuella kulturfrågor och program för terminen.
Kontakt: Kultursamordnare Cecilia Dellow, cecilia.dellow@kavlinge.se, 046-73 94 83

Uppdaterad 2018-05-16

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00