Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Kultur i förskola

Mittiprickteatern spelar föreställningen Sigges hemligheter på Kompassens förskola i april 2016.

Mittiprickteatern spelar föreställningen Sigges hemligheter på Kompassens förskola i april 2016.

Förskolornas Kulturveckor 2016 – Årets tema Havet

Aktiviteter på årets tema Havet pågår under vecka 42-43 med invigning den 17 oktober på Tolvåkers förskola.

Ett av målen med Förskolornas Kulturveckor är att lyfta fram och förstärka olika kulturella uttrycksformer och använda dem som ett verktyg i verksamheten för att stimulera barns utveckling och lärande.

Årets tema har röstats fram av kulturombuden på kommunens förskolor. Under två veckor får alla förskolebarn se en föreställning på temat. Varje förskola ansvarar för övrig planering och genomförande av temaaktiviteter. Till sin hjälp har förskolornas pedagoger ett inspirationsmaterial innehållande olika kulturformer och -yttringar såsom bild, sång, musik, drama, rytmik, dans och rörelse.

För mer information kontakta
Förskolechef Kristina Malmquist, Skönadals förskola i Löddeköpinge, tel. 046-73 93 56.

Scenkonst för barn i förskoleåldern

Varje år erbjuds alla barn som fyller fyra det året en möjlighet att se en scenkonstföreställning av något slag (teater-, dans- eller musikföreställning). Våren 2016 kommer Mittiprickteaternlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till oss med föreställningen Sigges hemligheter i april.

Bibliotekens utbud för förskolan

Biblioteken i kommunen erbjuder förskolebio, sagostunder på svenska och andra språk, boklådor, böcker till temaarbete och besök på biblioteken. För att se mer information om bibliotekens utbud, se bibliotekens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturombud

Varje förskola har kulturombud som är förskolans kontaktperson när det gäller kulturfrågor. Förskolornas kulturombud har gemensamma träffar med kultursamordnaren 1-2 gånger per termin. På träffarna diskuteras aktuella kulturfrågor och program för terminen.
Kontakt: Kultursamordnare Heidi Viman, tel. 046-73 94 83
e-post: heidi.viman@kavlinge.se

Uppdaterad 2016-11-15

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00