Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Föräldrakurs

Se glädjen i föräldraskapet!

  • Vill du hitta lösningar för hur du ska kunna samarbeta med ditt barn?
  • Skulle du vilja veta hur du kan undvika maktkamper med ditt barn?

Då är kursen Aktivt föräldraskap något för dig!

Metoderna vi använder är beprövade och fungerar men kräver tid och tålamod. Vi kan inte lova att du inte hamnar i konflikter med dina barn. Men vi hjälper dig att utveckla färdigheter som gör det lättare för dig.

En föräldrakurs i Kävlinge kommun

Kursen riktar sig till alla som har barn i åldern 3 – 12 år. Kursen är kostnadsfri och hålls på kvällstid vid 6 tillfällen, oftast mellan kl.18 – 21.

Mellan varje kurstillfälle har du 14 dagar på dig att läsa mer om det som tagits upp vid föregående tillfälle och träna färdigheter.

Genom kursen vill vi ge dig möjlighet att utveckla positiv självkänsla hos dig och ditt barn. Du får kunskaper som hjälper dig att utvecklas som förälder och tips som verkligen fungerar. Du träffar även andra föräldrar i liknande situation. Som förälder har du mycket erfarenhet som du ges möjlighet att dela med dig av i gruppen.

I kursen finns inga pekpinnar. I stället ger vi dig redskapen som krävs för att du ska bli ännu tryggare i din roll som förälder.

Citat från föräldrar som gått Aktivt föräldraskap

Mamma till två barn: "Jag har blivit mycket mer medveten om mitt eget handlande"
Mamma till tre barn: "Kursen har gett mig fler verktyg att jobba med och öppnat upp nya vägar"
Pappa till ett barn: "Jag har blivit mer medveten om mig själv och hur jag agerar vid olika tillfällen"
Mamma till två barn: "Kursen har fått mig att använda pausknappen oftare och jag tänker oftare på kommunikationshindren"

Praktiskt om kursen

Kursen riktar sig främst till föräldrar som har barn i åldern 3 -12. Utbildningstillfällen 6x3 timmar. I gruppen är vi cirka 12 deltagare. Kursen leds av utbildade gruppledare och genomförs såväl höst som vår.

Här kan du som förälder hitta tips på litteratur om föräldraskap.öppnas i nytt fönster

Anmälan

Anmälan till höstens kurs sker i maj med kursstart i september. Anmälan till vårens kurs sker i oktober med kursstart i januari.

Vårens kurser 2018 är fullsatta.

Aktivt föräldraskaplänk till annan webbplats är ett amerikanskt föräldraprogram, Active Parenting, som har översatts till svenska.

Uppdaterad 2017-11-03

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00