Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Familjerättssekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Individ och familjeomsorgen i Kävlinge kommun är indelad i två enheter; ”vuxen” och ”barn, unga o familj". Familjerätten är en del av ”barn, unga o familj” och består av två handläggare. Anställningen avser främst utredningsarbete på familjerätten, men som anställd på IFO i Kävlinge är det viktigt att du är flexibel och positiv till att stötta upp på andra håll vid behov.

Arbetsbeskrivning

Familjerättens utredningsarbete sker enligt FB och SoL och avser vårdnad, boende och umgänge samt adoption och faderskap. Du fattar beslut i enlighet med gällande lagstiftning, riktlinjer och delegation. Det är viktigt att du har ett flexibelt tänk och förmåga att hitta rättssäkra lösningar.Som handläggare fastställer du faderskap och på uppdrag av tingsrätten, handlägger vårdnadsutredningar, snabbupplysningar samt yttranden om umgängesstöd. I tjänsten ingår även att leda samarbetssamtal, genomföra medgivandeutredningar samt föredra ärenden i nämnd. Andra vidkommande arbetsuppgifter är upprättande av avtal i samband med vårdnads-, boende och umgängesärenden samt rådgivning via telefon.

Kvalifikationer

- Socionomexamen
- Dokumenterad erfarenhet av myndighetsutövning inom socialförvaltning.

Arbetet ställer krav på god kommunikativ förmåga, vilket bl.a. innebär att du på ett tydligt och strukturerat sätt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är flexibel, engagerad och har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Arbetet kräver samverkan, både internt och externt, varför du behöver ha tilltro och respekt för andras kompetens i syfte att stärka den enskildes möjligheter att komma vidare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde:

Ansökan

Ansök senast: 2017-04-02
Referensnummer: 88/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Johanna Månsdotter
Enhetschef
046-73 92 88Elisabeth Lind
Familjerättssekreterare
046-739248


Facklig företrädare


Facklig kontaktperson nås via vxl

046-739000

Övrigt

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00