Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Förskollärare till Hofterups förskolor

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

VÄLKOMMEN TILL HOFTERUPS FÖRSKOLOR

Skönadals förskola har åtta avdelningar och Henkelstorp sju avdelningar, belägna i det fantastiskt vackra Hofterup i Kävlinge kommun.
Förskolorna erbjuder stora lokaler, härliga utemiljöer och en närhet till skog och mark.

På våra förskolor arbetar vi efter en strukturerad årsplan med tydlig koppling till det pedagogiska uppdraget. Vi arbetar med att förenkla uppdragets beståndsdelar för att kunna fokusera på det pedagogiska uppdraget, att vara närvarande i barngrupp och få så kvalitativa och användbara reflektioner som möjligt.
Till stöd i uppdraget som förskollärare erbjuds du reflektionstillfällen i olika konstellationer, ofta tillsammans med förskolechef. Vi ser vikten av att arbeta för en likvärdighet pedagogisk verksamhet som når ut till alla barn på enheten. Vi ser att vårt uppdrag har en tydlig koppling till ett demokratiskt samhälle och tar den uppgiften på allvar. Vi arbetar för att vara bärare av värdegrund i alla delar av vårt uppdrag och tror att vi tränas bäst genom kollegialt lärande, handledd reflektion och systematiskt kvalitetsarbete.

Under 2017 kommer förskolorna att utveckla sina underlag för dokumentation, reflektion och utvecklingsformer. Vi kommer att arbeta reflekterande kring alla delar av vårt uppdrag med en normkritisk utgångspunkt. Vi ser gärna att du vill vara med och vara en del av det spännande arbete som ligger framför oss.

På våra förskolor möter du flertalet engagerade kollegor, både förskollärare och barnskötare. Vi tar så ofta vi kan emot praktikanter och lärarstudenter och ser det som en möjlighet att vara med att forma blivande kollegor men också för att utveckla oss själva.

Du möter en förskolechef med ett brinnande engagemang för förskola och som tror på att vara närvarande i de pedagogiska frågeställningarna och i utvecklingen av förskolans och avdelningarnas verksamheter.
Du möter spännande sätt att reflektera och kommer att bli utmanad i dina tankar och tillvägagångssätt

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du har ett utforskande arbetssätt och en lyhördhet för barns nyfikenhet samt du att inbjuder till ett skapande, experimenterande och stimulerande lärande. Pedagogisk dokumentation är ett naturligt arbetsredskap för att synliggöra, utveckla och kvalitetssäkra barns lärprocesser. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen, en värdegrund i enlighet med läroplan, samt en bra relation till barn, vårdnadshavare och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Det är en merit att ha arbetat i förskolan. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men inte hunnit få din legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning enligt Skollagen.
Som förskollärare hos oss så bör du vara väl förtrogen med ditt uppdrag, vara trygg i ditt ledarskap samt känna en stolthet för det arbete du och dina kollegor bedriver för att ge barnen en god kvalitativ verksamhet.
För att lyckas i rollen som förskollärare tror vi att du är
• Samarbetsvillig
• Lyhörd
• Engagerad
• Nyfiken
• Kreativ
• Modig

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Urval sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-05-29
Referensnummer: 150/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Kontakt

Kontaktperson


Camilla Micha
Tf Förskolechef Hofterup
046-739303

camilla.micha@kavlinge.se

Heidi Hultin
Bitr förskolechef
0709-739651

heidi.hultin@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig kontaktperson nås via vxl

046-739000

Övrigt

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00