Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

1:e socialsekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Individ och familjeomsorgen i Kävlinge kommun är indelad i två enheter; barn, unga och familj (BUF) samt vuxen.
Enheten BUF består i nuläget av en enhetschef, en förste socialsekreterare och 27 socialsekreterare. BUF är indelat i 6 mindre grupper utifrån uppdrag; barnutredning, mottag, ensamkommande barn, öppenvård, familjerätt och familjehemsutredning.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som brinner för metodutveckling, rättssäkerhet och att utveckla verksamheten tillsammans med enhetschef och kollegor. Du är intresserad av samverkan och ser vikten av att ge en likvärdig bedömning för alla som söker vår hjälp.

Ditt uppdrag blir att leda och fördela det dagliga arbetet, ha ärendegenomgångar och hålla i teammöten. Du har ansvar för att upprätta och uppdatera rutiner och riktlinjer för enheten och hålla dig uppdaterad med förändringar i lagstiftning etc som påverkar arbetet på enheten.

Du har inget personal- eller budgetansvar.

Vi kan erbjuda ett omväxlande arbete i en engagerad arbetsgrupp med blandad erfarenhet och hög kompetens inom området. Vi är en arbetsgrupp som ställer upp för varandra och som eftersträvar ett bemötande som kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och delaktighet och av en god rättssäkerhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Adekvat påbyggnadsutbildning är meriterande.
Du har minst fem års yrkeserfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Du har arbetat med myndighetsutövning, handläggning och dokumentation enligt SoL.

Erfarenhet av ledarskap är meriterande, särskilt ledarskap i förändring.

Du är flexibel, engagerad och har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Arbetet kräver samverkan, både internt och externt, varför du behöver ha tilltro och respekt för andras kompetens i syfte att stärka den enskildes möjligheter att komma vidare. Ditt bemötande kännetecknas av tydlighet och servicekänsla. Du ska kunna se helheten och göra bedömningar som är välgrundade. Som kollega är du medveten om att du är en del av den pyskosociala arbetsmiljön och bidrar till att skapa ett trivsamt klimat. Du ska hålla dig uppdaterad med aktuell lagstiftning, forskning samt aktivt söka information som är av betydelse för arbetet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde:

Ansökan

Ansök senast: 2017-01-17
Referensnummer: 03/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Johanna Månsdotter
Enhetschef
046-73 92 88


Facklig företrädare


Facklig företrädare nås via vxl

046-739000

Övrigt

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00