Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Dösjebroskolan söker Specialpedagog och Speciallärare

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Dösjebroskolan är en F-6 skola.
Verksamheten präglas av ett utvecklande och uppdragsförtroget arbetsklimat.
Vi är en organisation som omfattas av 230 elever och ca 30 medarbetare som tillsammans verkar för att våra elever skall nå sin fulla potential. Dösjebroskolan ligger i ett naturskönt område med en liten skog, åkrar, fält och Saxån tätt intill och goda pendlingsmöjligheter finns då orten har tågstation.
Skolan ligger i framkant med arbetet av digitala verktyg såsom iPads (en till en), Smartboard, Apple TV och projektorer i klassrummen. Du får också en egen iPad och dator till förfogande.
Skolan har ett välfungerande tvålärarsystem där lärare gemensamt tar ansvar för mentorskapet i elevgruppen.

Framtidens skola
Som anställd är du delaktig i Framtidens skola, en kraftsamling med målet att Kävlinge kommun ska vara bland Sveriges tjugo bästa skolkommuner enligt SKL. Satsningar på fokusområden och förstelärare för att kvalitetssäkra skolans uppdrag pågår. Lärmiljöerna utvecklas, antalet digitala verktyg ökar och samarbete mellan pedagoger för erfarenhetsutbyte, inspiration och kompetensutveckling är en mycket viktig del i vårt fortsatta utvecklingsarbete.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta tillsammans med en annan kollega i ett spännande utvecklings och kvalitetsarbete, där ni tillsammans med skolledningen och centrala elvehälsan tar gemensamt ansvar för skolans elevhälsa.

I rollen som speciallärare/specialpedagog stödjer du pedagogerna i upprättandet av pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram samt agerar bollplank åt både pedagoggruppen och skolledningen. Ditt intresse för varje individ gör att du på ett medvetet sätt anpassar innehåll och metoder för varje situation och elev. Du har god vana av olika pedagogiska verktyg och program och använder datorn som en naturlig del i arbetet.
Du är strukturerad, men vi ser också att du är flexibel och har lika lätt för att se dig själv tillsammans med eleverna i deras lärmiljö som med enhetens pedagoger.
Du verkar för ett inkluderande arbetsätt och handledning av personal ser du som en självklarhet i ditt uppdragg.
Du är intresserad av skolutveckling och vill vara med och forma skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig/er som är utbildade specialpedagog eller speciallärare med inriktning mot läs-och skrivsvårigheter och/eller matematik. Har du tidigare erfarenhet som speciallärare/specialpedagog är detta meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Sept. 2017 eller enligt överenskommelse. Omfattning av tjänsterna 1 heltid 1 deltid 80% Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-24
Referensnummer: 253/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson


Merita Xhemajli
Rektor Dösjebroskolan
047-73 97 41

merita.xhemajli@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig representant nås via växeln

046-739000

Övrigt

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00