Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Barnbibliotekarie med språkinriktning

Arbetsuppgifter

Vi söker en barnbibliotekarie med inriktning på de yngsta barnen som tillsammans med våra två andra barnbibliotekarier vill vara med och utveckla barnbiblioteksverksamheten i Kävlinge kommun. Fokusområden i tjänsten kommer att vara mångspråk och lässtöd och vi tror att du redan har erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med barns språkutveckling, har digital kompetens och kanske även kunskap om läshjälpmedel. Vi tror också att du är trygg i din yrkesroll och med att inspirera stora såväl som små till läsning. I så fall kan vi erbjuda ett omväxlande och roligt jobb med stor möjlighet att utvecklas!

Din primära åldersgrupp kommer att vara de allra yngsta barnen, 0 – 3 år. Du kommer att arbeta generellt mot målgruppen och deras föräldrar med läsfrämjande aktiviteter samt aktivt verka för samarbeten med de verksamheter där dessa barn och deras föräldrar finns, t.ex. BVC och öppna förskolan. Aktiviter kan t.ex. vara att ta emot grupper från BVC, ta fram information på olika språk till BVC, läsa babysaga, arrangera språksagor, ansöka och driva språkprojekt, medverka på träffar med SFI för föräldralediga mm. Samverkan och förankring av integrationsarbetet i lokalsamhället är något som vi ser som mycket viktigt.

Du kommer även att arbeta med visning och anpassning av läshjälpmedel och då ansvarar du för hela målgruppen barn och unga, 0 – 18 år. Att inleda samarbete med skolorna och skolbiblioteken kring elever i mottagningsklasserna kommer att ingå som en del i tjänstens mångspråksfokus. I ditt uppdrag ingår även urval och beställning av medier för hela målgruppen barn och unga, varför intresse för och god kännedom om litteratur för målgruppen är viktigt. En viktig del i tjänsten är att ge alla målgrupper ett bra bemötande och god service.

I biblioteket förekommer Kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Utbildningskrav: godkänd examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Gärna med tydlig inriktning mot barn och unga.

Utöver de formella utbildningskraven kommer även följande kunskaper, erfarenheter och egenskaper att vara meriterande:

• Du tycker att ett gott bemötande är en självklarhet.
• Du har kanske kunskaper i andra språk utöver svenska och engelska.
• Du har god barnlitteraturkännedom och håller dig uppdaterad på utgivingen.
• Du har erfarenhet av arbete med barn som målgrupp och kanske även kompetens inom pedagogik.
• Du ser positivt på att arbeta med den senaste tekniken för att utveckla vårt arbete och våra metoder mot den aktuella målgruppen.
• Du kan arbeta ensam såväl som med kollegor, andra yrkesgrupper och våra besökare och du har en god planeringsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort B kan underlätta för dig. Tjänsten kommer att innebära arbete både i Kävlinge och i Löddeköpinge, dock med huvudsaklig placering i Kävlinge.

Andra uppgifter

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Snarast efter överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Sanna Fries
Telefon: 046 - 73 94 76

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Malin Larsson
Telefon: nås genom kommunens växel, tfn 046 - 73 90 00

Ansökan

Referensnummer: 167/17
Sista ansökningsdag: 2017-05-31

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Fritid och kulturverksamheten i Kävlinge kommun omfattar allmänkultur, bibliotek, fritidsgårdar, idrottsanläggningar, kulturskola och föreningsfrågor. Biblioteksverksamheten består av två meröppna biblioteksenheter.

Uppdaterad 2017-04-07

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00