Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Förskollärare till nybyggd förskola

Arbetsuppgifter

Vi söker engagerade förskollärare som vill vara med och utveckla vår nya förskola utifrån läroplanens mål och med inriktning Naturvetenskap och teknik.
Som förskollärare har du det pedagogiska huvudansvaret för barngruppens utveckling och lärande utifrån våra styrdokument. Det kollegiala lärandet är en viktig del i arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen
Förskollärarlegitimation

Andra uppgifter

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Augusti 2017 eller enligt överenskommelse Urval sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Susanne Olsson
Telefon: 046-739350
Namn: Marie Schultz
Telefon: 046-2804013

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Facklig kontaktperson nås via vxl
Telefon: 046-739000

Ansökan

Referensnummer: 148/17
Sista ansökningsdag: 2017-05-31

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Stationsstadens förskola är en helt nybyggd förskola som öppnade februari 2017.
Förskolan ligger i centrala Kävlinge, på det område där Scan tidigare var verksamt, och målet för kommunen är att skapa en attraktiv och inbjudande stadsdel med unika kvaliteter och en egen identitet.

Förskolan har inriktning Naturvetenskap och Teknik och vår ambition är att skapa en förskola som inbjuder till ett utforskande och undersökande arbetssätt med stort fokus på moderna och trivsamma pedagogiska lärmiljöer. Förskolan har vattenverkstäder, ateljéer och torg i olika storlekar.

Vi kommer att ha åtta avdelningar och arbeta i spår där varje spår består av två avdelningar, en med yngre barn ca 1-3 år och en med äldre barn ca 3-5 år.

Pågående utvecklingsprocesser på förskolan är bland annat:

- Våra IT-pedagoger driver utveckling tillsammans med personalen frågor som rör våra digitala verktyg och arbetssätt/metoder.
- Sagopedagogen uppmuntrar och stöttar oss i arbetet med barns språk och kommunikation.
- Vi har deltagit i Skolverkets Matematiklyftet för förskolan för att utveckla våra arbetssätt. Under läsåret 2017/2018 har vi fokus på: Pedagogiska lärmiljöer samt Pedagogisk dokumentation.
- Värdegrundsledarna bjuder in till aktiviteter som utvecklar vår värdegrund.
- Vi genomför kollegialt lärande kontinuerligt vilka leds av våra samtalsledare.

På Stationsstadens förskola får varje förskollärare/barnskötare tillgång till varsin iPad. Samtliga tillsvidareanställd personal får arbetskläder i form av ytterkläder. Det finns stora möjligheter till kompetensutveckling, såväl enskilt som arbetslags- och förskolevis.

Uppdaterad 2017-04-07

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00