Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Socialsekreterare till Barn och Unga

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Individ- och familjeomsorgen är till för människor som av olika anledningar behöver stöd och hjälp i sitt dagliga liv. Vi arbetar utifrån målet ”trygghet, möjlighet och hopp för alla”. Hos oss står klienten alltid i fokus och bemöts med ödmjukhet, engagemang och delaktighet. Ingen dag är den andra lik och arbetet är omväxlande med många uppdrag och stor variation.

Totalt är vi cirka 35 medarbetare fördelat på två enheter; Vuxen samt Barn och Familj. Vi som arbetar här har höga ambitioner och stort engagemang. Vi är stolta över varandras kunskap, professionalitet och vi arbetar aktivt med att skapa en kultur som ständigt tillåter oss att utvecklas. Av den anledningen uppskattar vi ett gott samarbete och tar tillvara varandras kompetenser.

För oss är arbetsmiljön av högsta prioritet. Allt som ger positiv energi och god arbetsmiljö värdesätts och vi arbetar för att ha en bra stämning, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor. Alla medarbetare är därför delaktiga i vårt förbättringsarbete med målet att på bästa möjliga sätt tillgodose invånarnas behov. Tillsammans bygger vi en avdelning präglad av trygghet, arbetsglädje, välkomnande och stark sammanhållning!

För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Med klienten i fokus, gör du bedömningar, överväganden och utredningar. Du beviljar och följer upp insatser och säkrar ett resultat. Ibland behöver du fatta beslut snabbt. Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) är viktiga arbetsredskap och du har stenkoll på lagstiftning, riktlinjer och praxis. Du arbetar också utifrån Barns behov i centrum (BBiC) där utvecklandet av utredningar och uppföljning är viktiga delar.

Inom individ- och familjeomsorgen är vi noga med hur vi bemöter våra klienter och fokuserar på att stärka deras egna resurser. Du kommer ha ett nära samarbete med klienten, föräldrarna och privata nätverk samt med andra aktörer och kollegor i organisationen. För att hålla en hög kvalitet i verksamheten och ge dig stödet du behöver i din roll, får du regelbunden handledning och goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom, med minst ett års erfarenhet av myndighetsutövning inom individ- och familjeomsorg. Erfarenhet av barnutredningar enligt SoL och LVU, samt akuta bedömningar är en merit, precis som kunskap om MI och Procapita.

Eftersom du gör självständiga bedömningar och tar egna beslut, behöver du vara analytisk och reflekterande. Du är strukturerad och intresserad av att utveckla både dig själv och verksamheten. I ditt arbete är du positiv och engagerad och har god förmåga att samarbete med kollegor och andra aktörer. Du kommer ha många kontakter, därför är det viktigt att du kan kommunicera väl när du pratar och skriver. Du behöver också ha körkort.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: enligt ök

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-19
Referensnummer: 353/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Johanna Månsdotter
Enhetschef
046-73 92 88


Facklig företrädare


Facklig kontaktperson nås via vxl

046-739000

Övrigt

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00