Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbibliotekarie till Nyvångsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Nyvångsskolan är en F-6 skola belägen i centrala Löddeköpinge med närhet till natur. Skolan är nybyggd och utrustad med kreativa och stimulerande lärmiljöer, till gagn för elevernas kreativitet och möjligheter att utvecklas. Är du intresserad av att arbeta med IKT är dina förutsättningar optimala här hos oss. Behörigheten på skolan är hög. Återkommande undersökningar visar på goda resultat och vi har höga förväntningar på eleverna. Vi tror på samverkan och det finns en stark vi-känsla. Genom elevernas delaktighet och inflytande i kunskapsutvecklingen samt kontinuerligt arbete med EQ (emotionell intelligens) vill vi att våra elever går vidare med hög måluppfyllsele och god värdegrund. Tillsammans skapar vi trivsel och kunniga elever!

Att förbättra kvalitén genom uppföljning, utvärdering och utveckling är grundläggande för oss. Det gör vi genom att kontinuerligt säkerställa det systematiska kvalitetsarbetet. Vårt arbete utgår från ett kollegialt lärande och en delakultur där vi regelbundet träffar kollegor för att säkerställa en god kvalitativ undervisning med eleven i fokus. Varje elev har en egen dator/lärplatta och i samtliga klassrum finns teknisk utrustning som Smartboards och Apple-TV. Till vår hjälp finns stödfunktioner för tekniska program och hjälpmedel som arbetar för att underlätta elevens lärande och pedagogens arbete. Som en naturlig följd av 1:1-satsningen har våra pedagoger tillgång till personliga datorer och lärplattor.

För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Det finns totalt elva kommunala grundskolor i Kävlinge kommun.

Arbetsbeskrivning

Som skolbibliotekarie på Nyvångsskolan samverkar du med drivna och engagerade pedagoger. Du arbetar med läsfrämjande insatser, exempelvis bokprat i klasserna, men träffar även elever i frågor som gäller informationssökning, källkritik och nätetik.

Du ansvarar för inköp av medier till biblioteket och är behjälplig för elever i behov av kompensatoriska lösningar.

Du kommer att ingå ett skolbibliotekarieteam i kommunen som träffas varje vecka och som samarbetar i olika projekt. Deras arbete har blivit uppmärksammat nationellt och 2018 har skolbibliotekarieteamet fått ta emot utmärkelsen Årets Skolbibliotek av Nationella skolbiblioteksgruppen.

Att arbeta som skolbibliotekarie i Kävlinge kommun innebär ett roligt och intressant arbete där du har stor möjlighet att påverka dina uppgifter och utformningen av verksamheten.

Nyvångsskolan flyttade in i helt nybyggda lokaler 2016 vilket innebär ett nytt och fräscht bibliotek.

Tjänsten är på 50-75%.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av arbete i ett skolbibliotek.
Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetskap eller lärarexamen är meriterande.

I ditt arbete har du tydligt elevfokus, ser den kompetenta eleven, är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder. Med din drivkraft och ditt engagemang inspirerar du våra elever.

I ditt arbete är du positiv och engagerad, har god samarbetsförmåga samt känner dig bekväm med att kommunicera både i tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Tillträde i januari

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-31
Referensnummer: 269/18

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Camilla Fajerson
Rektor
046 - 73 95 00
0709 - 73 95 00
camilla.fajerson@kavlinge.se

Cecilia Mattsson Jagenheim
bitr rektor
046-739005
0709-739005
cecilia.jagenheim@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig representant nås via växeln

046-739000

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju och även anställa innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER