Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Biblioteksassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Arbetsbeskrivning

Kultur- och fritidsverksamheten i Kävlinge kommun omfattar allmänkultur, bibliotek, fritidsgårdar, idrottsanläggningar, Kulturskola och föreningsfrågor. Biblioteksverksamheten består av två meröppna biblioteksenheter, en i Kävlinge och en i Löddeköpinge.

Arbetet som biblioteksassistent kräver god allmänbildning, ett stort intresse för service och en känsla för administration och ordning. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är utåtriktad, flexibel och har lätt för att samarbeta. Vi ser det som mycket viktigt att du tycker det är roligt och intressant att möta människor, inte minst barn och unga. I dina uppgifter ingår förutom möten med våra besökare ansvar för registrering av nyinkommen media, viss post- och kassahantering samt andra allmänt förekommande sysslor i biblioteket. Ibland kan arbetet även innebära lyft och förflyttningar. Schemalagd tjänstgöring på kvällar och helger ingår.

Kvalifikationer

Du ska ha gymnasiekompetens och vara van vid digital informationssökning samt arbete med dator som verktyg. Du bör ha förmåga att utföra självständiga arbetsuppgifter men även fungera i samarbete med andra. Om du tidigare arbetat på bibliotek och i bibliotekssystemet BOOK-IT så är det meriterande. För att trivas i rollen krävs en pedagogisk förmåga och ett intresse för att arbeta med människor i olika åldrar och med olika kulturell bakgrund.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tidsbegränsad till: 2019-10-31
Tillträde: Vikariatet är på 75 % fördelat på 4 dagar i veckan. Tillträde omgående eller så fort som möjligt med varaktighet som längst till 2019-10-31.

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-15
Referensnummer: 373/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Sanna Fries
Bibliotekschef
046 - 73 94 76

sanna.fries@kavlinge.se

Facklig företrädare


Elke Brinkeback
Biblioteksassistent / VISION
nås via växel 046 - 73 90 00

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju och även anställa innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00