Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Medarbetare till dagverksamhet inriktning demens

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Kävlinge kommun har idag två dagverksamheter med demensinriktning, en på Möllebacken i Löddeköpinge och en på Byggdegatan i Kävlinge.

Dagverksamheterna vänder sig till personer som har behov av social stimulans och där funktionshinder gör att man inte kan delta i andra fritidsaktiviteter. Syftet kan vara en väg att bryta isolering och ensamhet, eller avlösning för dem som vårdar närstående.

Genom att ge social samvaro, aktivering och en trygg punkt i tillvaron så verkar dagverksamheterna för att man ska kunna bo kvar hemma så länge som möjligt trots sjukdom eller funktionsnedsättning. Aktiviteterna ska främja och bevara såväl fysisk som psykisk hälsa, bra matvanor, social samvaro och kulturella aktiviteter. För att kunna delta i dagverksamheten krävs ett biståndsbeslut.

Arbetsbeskrivning

På våra dagverksamheter har vi en kompetent och positiv personal som strävar efter att:
-fördröja demensutvecklingen
-skapa en meningsfull dag med struktur och trygghet
-genom fysisk och mental stimulering behålla det friska friskt
-utforma aktiviteterna efter varje persons behov och intresse
-ge stöd till närstående

Förutom planering och genomförande av olika aktiviter ska du arbeta salutogent med individuella genomförandeplaner, och dokumentera i Procapita.

Kvalifikationer

Vi söker nu en medarbetare med högskoleutbildning som arbetsterapeut, äldrepedagog eller annan för tjänsten lämplig utbildning. Det är meriterande om du tidigare arbetat i dagverksamhet inriktad mot demens.

Du är utvecklingsinriktad, kreativ, initiativrik, nytänkande och har humor. Det är viktigt att du är självgående och kan planera och organisera din tid på bästa sätt. Då du i arbetet kommer att arbeta nära dina kollegor och tillsammans med andra såväl interna som externa aktörer är det viktigt att du är lyhörd och intresserad av att skapa goda relationer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-20
Referensnummer: 242/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Nadia Erixon
Enhetschef
046-73 91 48

nadia.erixon@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig kontaktperson nås via vxl

046-739000

Övrigt

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00