Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Kävlinges hemvård söker undersköterska till rehabilitering/hemtagning

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Hemvården vänder sig till personer som till följd av ålder, funktionshinder eller sjukdom har svårt att klara sin vardag eller till dem som vårdar en närstående. Vi ansvarar bland annat för verksamheterna särskilt boende, hemtjänst och hemsjukvård. Kävlinges hemvård har goda resultat och en utvecklingsstrategi är nyligen beslutad för att möta framtiden. Vi arbetar för att äldre människor ska kunna bo kvar i sina hem under trygga förutsättningar genom en rad olika insatser. Vi erbjuder också ett välutvecklat anhörigstöd, uppsökande verksamhet i förebyggande syfte och olika aktiviteter.

Vi tycker det är viktigt att trivas och arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Därför har vi utbildade värdegrundsledare som bjuder in till aktiviteter för att utveckla vår värdegrund. För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Kävlinges Hemrehab-grupp söker just nu en flexibel och positiv kollega som vill vara med och utveckla vår enhet.

I dagsläget arbetar 10 specialistundersköterskor med hemrehabilitering, efter främst slutenvård, i hela Kävlinge kommun. Syftet är att stärka och bevara vårdtagarens individuella förmågor utifrån ett tydligt salutogent arbetssätt, vilket inneburit att verksamheten har gott renommé både inom och utanför kommunens gränser.

I hemrehabiliteringen arbetar man i team bestående av undersköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut. Arbetet innefattar träning i den enskildes hem och dess närmiljö. Träningen riktas framförallt mot att klara olika vardagsaktiviteter såsom personlig vård, förflyttningar men också att utföra träningsprogram delegerade av sjukgymnast och arbetsterapeut. Målsättningen med verksamheten är att vårdtagaren skall bli så självständig som möjligt. Som undersköterska blir du även delegerad att ge läkemedel eller andra HSL-insatser av sjuksköterskan.
Hemrehab samverkar ständigt med hemtjänstens undersköterskor, framförallt i övergången från hemrehabiliteringen till det ordinära boendet.

Som undersköterska i Hemrehab arbetar du schema, dag eller em/kväll med helgtjänstgöring två helger av fem.

Under 2018 kommer Hemrehabgruppen inledningsvis att riktas mot enbart hemtagning för medborgare som skrivs ut från regionens slutenvårdsenheter. I nästa steg ska enhetschef och arbetslaget gemensamt ta fram en plan för vidare rehabiliterande arbete - kanske i form av ett särskilt riktad rehabiliteringsteam. Vill du vara med och skapa morgondagens hemvård? I så fall har vi arbetet för dig!

Kvalifikationer

Med anledning av vårt förestående förändringsarbete söker Hemrehabgruppen i Kävlinge kommun nu en kollega med undersköterskeutbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig. Den sökande ska vara positiv till utvecklingsarbete, kunna vara kollegor och ledning behjälplig med erfarenheter, tankar och idéer. Som sökande ska du ha lätt för att uttrycka dig i tal, ha förmåga att se vårdtagarens behov samt att skapa förtroende för ett gott samarbete. Den sökande ska kunna bemöta alla människor i omgivningen på ett professionellt och trevligt sätt.

Eftersom att arbetslaget jobbar i hela kommunen krävs att den sökande innehar B-körkort.

Det är starkt meritterande om den sökande har tidigare erfarenheter av rehabiliterande arbete och/eller hemtagningsverksamhet.

Vi ser gärna manliga sökande eller sökande som på annat sätt bidrar till mångfald i arbetsgruppen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Sysselsättningsgraden är 75% med möjlighet till utökad sysselsättningsgrad efter önskemål. Tillträde sker 2018-05-01 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-02
Referensnummer: 28/18

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Jeanette Hellström
Samordnare/arbetsterapeut
046-739341
070-973 93 41
jeanette.hellstrom@kavlinge.se

Johannes Bragazzi
Enhetschef
046-73 96 70

johannes.bragazzi@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig företrädare nås via Kontakt Kävlinge

046-73 90 00

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju och även anställa innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00