Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Barnbibliotekarie

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Kultur och fritid omfattar bibliotek, fritidsgårdar, föreningsstöd, idrott, friluftsaktiviteter, kulturskola och kulturaktiviteter. Totalt är vi ett fyrtiotal engagerade medarbetare med uppdraget att erbjuda människor goda förutsättningar till en rik fritid där man kan ha roligt, vara aktiv och utvecklas. I praktiken innebär det att vi vill bidra till att stärka demokratin, öka folkhälsan, stimulera ett samhällsengagemang samt ge goda möjligheter till upplevelser och eget skapande. Det gör vi tillsammans med föreningar, privatpersoner, näringsliv, olika organisationer och kollegor inom kommunen.

Att trivas och arbeta tillsammans mot gemensamma mål tycker vi är viktigt. Därför har vi utbildade värdegrundsledare som bjuder in till aktiviteter för att utveckla vår värdegrund. För att våra medarbetare ska må bra ger vi bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen också en rökfri arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

• Vi söker en engagerad vikarie som kan ersätta en av våra barnbibliotekarier under hennes föräldraledighet. Vi tror att du redan har erfarenhet som barnbibliotekarie eller av att arbeta med barn, är kreativ, tycker om att förmedla och sprida läslust, har digital kompetens och pedagogisk förmåga. Du är trygg i din yrkesroll och med att prata inför stora såväl som små.

Vi kan erbjuda ett omväxlande och roligt jobb med stor möjlighet att utvecklas!

Barn och unga är prioriterade i kommunens biblioteksplan och blir den målgrupp du tillsammans med de två andra barnbibliotekarierna kommer att ansvara för. Du kommer att arbeta självständigt och i grupp med språk- och läsfrämjande insatser för åldersgruppen förskolan - åk 9 i samverkan med föräldrar och pedagoger på förskolor, skolor, fritids och andra kommunala verksamheter. Sagostunder, bokcaféer, läsprojekt, biblioteksvisningar för 6-årsgrupper, lovaktiviteter som t.ex. skrivarverkstad, workshops och kreativt skapande ingår i arbetet. Du ansvarar även för service till de friskolor som finns i kommunen och som köper skolbibliotekstjänster enligt särskilt avtal. Du kommer att ingå i arbetsgruppen Digitala biblioteket och där kommer du att arbeta med vår webb mot barn och unga. En viktig del i alla tjänster hos oss är att ge alla våra besökare ett bra bemötande och god service, oavsett ålder eller bakgrund.

På biblioteket förekommer kvälls- och helgtjänstgöring. Tjänsten är förlagd på Löddeköpinge bibliotek.

Kvalifikationer

Utbildningskrav: examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Gärna med tydlig inriktning mot barn och unga.

Utöver de formella utbildningskraven kommer även följande kunskaper, erfarenheter och egenskaper att vara meriterande:

• Du har erfarenhet av och kompetens inom pedagogik och arbete med barn samt god kunskap om deras utveckling och behov.
• Du har en god planeringsförmåga och kan arbeta strukturerat för att hantera tillfälliga arbetstoppar.
• Du ser positivt på att arbeta med den senaste tekniken för att utveckla vårt arbete och våra metoder mot den aktuella målgruppen.
• Du kan arbeta ensam såväl som nära andra medarbetare, andra yrkesgrupper och våra besökare.
• Du tycker att ett gott bemötande är en självklarhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: 2019-08-16
Tillträde: Tillträde 2018-05-14 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-16
Referensnummer: 22/18

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Sanna Fries
Bibliotekschef
046 - 73 94 76

sanna.fries@kavlinge.se

Katja Lehmann
Barnbibliotekarie
nås via växeln: 046 - 73 90 00

katja.lehmann@kavlinge.se

Facklig företrädare


Malin Larsson
Representant DIK
nås via växeln: 046 - 73 90 00

Övrigt

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Om du är intresserad av att söka så sök omgående, rekryteringen sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00