Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Förskollärare till Skönadals förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Skönadals förskola ligger belägen i fantastiskt vackra Hofterup. Förskolan erbjuder stora lokaler, härliga utemiljöer och närhet till skog och mark. Vi arbetar utifrån en strukturerad årsplan och fokuserar på det pedagogiska uppdraget, att vara närvarande och på att få så kvalitativa och användbara reflektioner som möjligt. Till vår hjälp har vi reflektionstillfällen i olika konstellationer. Vårt uppdrag har en tydlig koppling till ett demokratiskt samhälle och vi tror att vi bäst tränas genom kollegialt lärande, handledd reflektion och systematiskt kvalitetsarbete. Vi som arbetar här är engagerade och tar så ofta vi kan emot praktikanter och lärarstudenter. Att vara med och forma blivande kollegor ser vi som en möjlighet att utveckla oss själva. Vår förskolechef har ett brinnande engagemang och tror på att vara närvarande i de pedagogiska frågeställningarna och utvecklingen av förskolan. Du möter spännande sätt att reflektera och kommer bli utmanad i dina tankar och tillvägagångssätt.

Att kontinuerligt förbättra kvalitén genom uppföljning, utvärdering och utveckling är grundläggande för oss. Vi arbetar metodiskt för att erbjuda en förskola i framkant. För att trivas och arbeta tillsammans mot gemensamma mål har vi utbildade värdegrundsledare som regelbundet bjuder in till aktiviteter för att utveckla vår värdegrund. Som stöd finns också en IKT-pedagog som hjälper och inspirerar oss i användandet av digitala möjligheter i undervisningen.

Hos oss får alla pedagoger arbetskläder för utomhusbruk. För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Det finns totalt femton kommunala förskolor indelade i nio förskoleområden i Kävlinge kommun.

Arbetsbeskrivning

Skönadals förskola ska utökas med ny personal och söker därför förskollärare till vårt glada team!

Som förskollärare har du tillsammans med dina kollegor ansvar för planering, genomförande, reflektion och utvärdering av verksamheten. Du undervisar och utvecklar barnens förmågor och främjar deras lärande. Du är väl förankrad i Lpfö och arbetar medvetet med barns inflytande och demokrati. Ditt arbete vilar på en vetenskaplig grund. Du ansvarar för att förskolan arbetar mot uppställda mål och för det pedagogiska arbetet och den pedagogiska miljön.

Vårt arbete utgår från ett kollegialt lärande och du kommer regelbundet få kompetensutveckling och möjlighet att delta i olika utvecklingsgrupper med utgångspunkt i forskning och beprövade erfarenheter. Du ser den pedagogiska dokumentationen och reflektionen som ett redskap för att följa upp och utveckla verksamheten och dig själv som pedagog.

Vi har ett pågående projekt som syftar till att utveckla arbetssätt med IKT som pedagogiskt verktyg. Du förväntas vara aktiv i det och får gärna ha både kunskap och intresse för IKT i förskolan.

Kvalifikationer

Du har förskollärarexamen. I ditt arbete har du tydligt barnfokus, ser det kompetenta barnet, är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder. Du är tydlig, målinriktad och tycker det är viktigt att ha en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. I ditt arbete är du positiv, har stor förmåga att samarbeta samt god förmåga att kommunicera både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-18
Referensnummer: 41/18

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson


Anna Liedbergius
Förskolechef
046-739356

anna.liedbergius@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig kontaktperson nås via vxl

046-739000

Övrigt

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju och även anställa innan anställningstiden gått. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så fort som möjlighet.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00