Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Stödpedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

LSS och socialpsykiatrin söker stödpedagog till gruppbostad inom LSS.

Arbetsbeskrivning

LSS och socialpsykiatrins målsättning är att ge förutsättningar för goda levnadsförhållanden till den som behöver stöd enligt LSS. Tillsammans med brukaren tar vi fram genomförandeplaner samt delaktighetsplaner som utgår från respekt och hänsyn till individuella önskemål och behov. Det bygger på ett aktivt intresse från oss och en vilja att lyssna och förstå.
Du får möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling och vi erbjuder en strukturerad introduktion.

Att arbeta som stödpedagog betyder att du aktivt ska arbeta för och säkra en hög kvalitet i omsorgen och ge förutsättningar för goda levnadsförhållanden till den som behöver stöd enligt LSS.
Med dina specialkunskaper ska du kunna använda och omvandla de teoretiska kunskaperna till ett professionellt yrkeskunnande där du utgår från ett salutogent synsätt. Som medarbetare är du en av de viktigaste förutsättningarna för våra brukares välbefinnande och en viktig länk i att kvalitetssäkra stödet. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp och utför ditt uppdrag under stort ansvar.
Som stödpedagog deltar du i det ordinarie arbetet vilket innefattar arbete dag, kväll och helg.

Tjänsten innebär att du kan få arbeta på ansvarig enhetschefs alla verksamheter.

Kvalifikationer

Du har för verksamheten lämplig utbildning såsom Vård- och omsorg, eller Barn- och fritidsprogrammet samt eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet motsvarande 60 högskolepoäng eller 200 Yh-poäng.

Du ska ha erfarenhet av arbete med och kunskap om personer med funktionshinder och erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt tydliggörande pedagogik. God förmåga att visa respekt, värdighet och bemöta människor, samt egenskaper som flexibilitet, samarbets- och ansvarsförmåga. De generella förmågorna ska utgå från vår värdegrund; öppenhet, engagemang och utveckling. Stor vikt kommer läggas vi personlig lämplighet.

Vid anställning kommer arbetsgivaren begära utdrag ur belastningsregistret

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-23
Referensnummer: 125/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Sofia Ringkvist
Enhetschef Gruppbostad
046-739026

sofia.ringkvist@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig företrädare
Facklig kontaktperson nås via vxl
046-739000

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval i denna processen.
Välkommen med din ansökan redan idag!

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00