Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Barnskötare till Skönadals förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Skönadals förskola är en förskola med åtta avdelningar belägen i det fantastiskt vackra Hofterup i Kävlinge kommun.
Förskolan erbjuder stora lokaler, härliga utemiljöer och en närhet till skog och mark.

På vår förskola arbetar vi efter en strukturerad årsplan med tydlig koppling till det pedagogiska uppdraget. Vi arbetar med att förenkla uppdragets beståndsdelar för att kunna fokusera på det pedagogiska uppdraget, att vara närvarande i barngrupp och få så kvalitativa och användbara reflektioner som möjligt.
Till stöd i uppdraget som förskollärare erbjuds du reflektionstillfällen i olika konstellationer, ofta tillsammans med förskolechef. Vi ser vikten av att arbeta för en likvärdighet pedagogisk verksamhet som når ut till alla barn på enheten. Vi ser att vårt uppdrag har en tydlig koppling till ett demokratiskt samhälle och tar den uppgiften på allvar. Vi arbetar för att vara bärare av värdegrund i alla delar av vårt uppdrag och tror att vi tränas bäst genom kollegialt lärande, handledd reflektion och systematiskt kvalitetsarbete. Under 2017/2018 kommer förskolan att arbeta för att utveckla sina underlag för dokumentation, reflektion och utvecklingsformer. Vi kommer att arbeta reflekterande kring alla delar av vårt uppdrag med en normkritisk utgångspunkt. Vi kommer också under höstterminen arbeta med att förnya våra pedagogiska miljöer. Vi ser gärna att du vill vara med och vara en del av det spännande arbete som ligger framför oss.

På vår förskola möter du flertalet engagerade kollegor, både förskollärare och barnskötare. Vi tar så ofta vi kan emot praktikanter och lärarstudenter och ser det som en möjlighet att vara med att forma blivande kollegor men också för att utveckla oss själva. Du möter en förskolechef med ett brinnande engagemang för förskola och som tror på att vara närvarande i de pedagogiska frågeställningarna och i utvecklingen av förskolans och avdelningarnas verksamheter.
Du möter spännande sätt att reflektera och kommer att bli utmanad i dina tankar och tillvägagångssätt.

Arbetsbeskrivning

Som barnskötare har du tillsammans med dina kollegor ansvar för planering, genomförande, reflektion och utvärdering av verksamheten. Du utvecklar barnens förmågor och främjar deras lärande. Du är väl förankrad i Lpfö och arbetar medvetet med barns inflytande och demokrati. Du ansvarar för att förskolan arbetar mot uppställda mål och deltar aktivt i att utveckla verksamheten.

Vårt arbete utgår från ett kollegialt lärande och du kommer regelbundet få kompetensutveckling och möjlighet att delta i olika utvecklingsgrupper med utgångspunkt i forskning och beprövade erfarenheter. Vi har ett pågående projekt som syftar till att utveckla arbetssätt med IKT som pedagogiskt verktyg. Du förväntas vara aktiv i det och får gärna ha både kunskap och intresse för IKT i förskolan.

Kvalifikationer

Du har barnskötarutbildning och gärna erfarenhet av arbete i förskolan. I ditt arbete har du tydligt barnfokus, är närvarande och engagerad i samspelet med barnen och ser det kompetenta barnet. Du är ansvarsfull, målinriktad och tycker det är viktigt att ha en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. I ditt arbete är du positiv och engagerad. Du ser möjligheter snarare än hinder, har stor förmåga att samarbeta samt god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Omgående

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-21
Referensnummer: 344/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4

Kontakt

Kontaktperson


Anna Liedbergius
Förskolechef
046-739356

anna.liedbergius@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig kontaktperson nås via vxl

046-739000

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju och även anställa innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00