Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Arbetsterapeut

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Dagverksamheten med somatisk inriktning vänder sig till personer som har behov av social stimulans och där funktionshinder gör att man inte kan delta i andra fritidsaktiviteter. Syftet kan vara en väg att bryta isolering och ensamhet, eller avlösning för dem som vårdar närstående.

Arbetsbeskrivning

Genom att ge social samvaro, aktivering och en trygg punkt i tillvaron så verkar dagverksamheten för att man ska kunna bo kvar hemma så länge som möjligt trots sjukdom eller funktionsnedsättning. Aktiviteterna ska främja och bevara såväl fysisk som psykisk hälsa, bra matvanor, social samvaro och kulturella aktiviteter. Förutom planering och genomförande av olika aktiviter ska du arbeta salutogent med individuella genomförandeplaner, och dokumentera i Procapita. För att kunna delta i dagverksamheten krävs ett biståndsbeslut.

Kvalifikationer

Vi söker nu en arbetsterapeut eller annan för tjänsten lämplig högskoleutbildning. Det är meriterande om du tidigare arbetat i dagverksamhet med somatisk inriktning.

Du är utvecklingsinriktad, kreativ, initiativrik, nytänkande och har humor. För oss är det också viktigt att du är självgående, flexibel och tycker om att finna individuella lösningar. Du behöver ha förmåga att planera och organisera individcentrerade och grupprelaterade aktiviteter som du sedan implementerar i verksamheten.
Då du i arbetet kommer att arbeta nära deltagarna är det viktigt att du är lyhörd och intresserad av samtalet, att se, bemöta och bekräfta individen.
Du kommer att samarbeta nära en kollega men även tillsammans med andra såväl interna som externa aktörer varför det är viktigt att du är intresserad av att skapa goda relationer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: 2018-10-31
Tillträde: 17-10-16 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-31
Referensnummer: 249/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Nadia Erixon
Enhetschef
046-73 91 48

nadia.erixon@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig kontaktperson nås via vxl

046-739000

Övrigt

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00