Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Vi söker Kontaktpersoner/ledsagare och avlösare

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Då behovet av killar och män har ökat, efterlyser vi nu fler killar/män som kan tänka sig ett uppdrag som kontaktperson/ledsagare eller avlösare.
Passar även dig som vill kombinera studier/arbete med ett uppdrag.

För samtliga ovanstående uppdrag utgår ett timbaserat arvode, och vid ledsagning samt kontperson utgår även ersättning för vissa omkostnader.

Arbetsbeskrivning

Ledsagarservice
Ledsagarservice är en insats som kan ges till en person som till följd av funktionsnedsättning behöver insatsen för att kunna genomföra enklare sociala aktiviteter. Men även för att bryta social isolering genom att exempelvis besöka vänner, delta i fritidsaktiviteter/kulturlivet eller bara för att promenera.

Kontaktperson
Insatsen syftar till att erbjuda personen ett socialt komplement om han/hon saknar eller har få kontakter med anhöriga och/eller vänner och på så vis bryta den isolering som kan vara en följd av en funktionsnedsättning. Kontakten omfattar social samvaro, där kontaktpersonen är en medmänniska som stöttar personen att komma i kontakt med andra människor och att komma ut i samhället.

Avlösarservice
Avlösarservice i hemmet ska göra det möjligt för anhöriga/föräldrar att få avlastning och kunna genomföra egna aktiviteter i eller utanför hemmet. Insatsen kan även vara en förutsättning för att föräldrar ska kunna ägna sig åt det funktionshindrade barnets syskon. Avlösarservice innebär att den person som får uppdraget som avlösare tillfälligt övertar omvårdnaden från anhöriga eller vårdnadshavare. Insatsen ges i hemmet.

Kvalifikationer

För uppdraget som kontaktperson/ledsagare/avlösare krävs ingen särskild kompetens. Erfarenhet eller utbildning om olika funktionsnedsättningar kan i vissa fall vara önskvärt. Du som söker bör ha ett stort intresse av att arbeta med människor, vara lyhörd, ansvarsfull, förmåga att ta egna initiativ samt besitta en empatisk förmåga.


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för att matcha kontaktpersonens behov.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-15
Referensnummer: 156/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Kontakt

Kontaktperson


Pernilla Lindeberg
Enhetschef LSS och socialpsykiatrin
046-739013

pernilla.lindeberg@kavlinge.se

Annelie Nilsson
Chefsstöd LoS
046- 280 40 14

annelie.nilsson@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig företrädare
Facklig kontaktperson nås via vxl
046-739000

ÖvrigtKävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00