Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Emyhills förskola söker barnskötare

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

På Emyhills förskola arbetar entusiastiska och engagerade förskollärare och barnskötare. Vi är öppna för förändring och är nyfikna på vad utveckling kan resultera i. Vi har höga förväntningar på varandra eftersom vi har ett långsiktigt mål att bli en förskola i framkant. På förskolan finns plats åt 108 barn. Vi siktar mot att vara en barnskötare och två förskollärare i varje arbetslag.

Vi bedriver ett systematiskt kvalitets- och utvecklingsarbete med syfte att förädla och förbättra verksamheten som barnen möter. Vi har en god struktur för detta samt redskap som stödjer och underlättar detta arbete. Till vår hjälp finns även en förste-förskollärare. Därtill får vi inspiration och stöd av vår IT-pedagog kring frågor som rör våra digitala verktyg samt arbetssätt/metoder kring detta. Sagopedagogerna uppmuntrar och stärker oss i arbetet med barns språk och kommunikation. Värdegrundsledarna bjuder in till aktiviteter som främjar förskolans värdegrund.

Under läsåret 2017/2018 har vi fokus på: Pedagogiska lärmiljöer samt Digitalisering. Vi värderar kollegialt lärande högt och genomför av denna anledning detta kontinuerligt och systematiskt med hjälp av förste-förskollärare och samtalsledare.

Vi har kommit en god bit på vägen mot att bli en kemikaliesmart förskola.

Vi arbetar numera med projekt istället för tema, vilket har visat sig vara framgångsrikt då vi på ett ännu bättre sätt kan ta till vara på barnens nyfikenhet tillika öka deras möjligheter till delaktighet och inflytande.

På Emyhills förskola får varje förskollärare och barnskötare tillgång till varsin en iPad. Samtliga tillsvidareanställd personal får arbetskläder i form av ytterkläder. Varje morgon dukas det fram frukost.

Det finns stora möjligheter till kompetensutveckling, såväl enskilt som i grupp.

Inom området finns även Arvidsborgs förskola.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju och även anställa innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Arbetsbeskrivning

Du planerar, genomför samt reflekterar över och utvärderar arbete kring barns utveckling och lärande. Du använder pedagogisk dokumentation som ett redskap för att säkerställa kvaliteten på verksamheten.

Du förväntas följa förskollärarna som har ansvaret för den undervisning som bedrivs samt för det gemensamma systematiska kvalitets- och utvecklingsarbetet som sker på förskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare, som är nyfiken och vill vara med och utveckla vår verksamhet utifrån våra styrdokument och våra uppsatta mål.

Du har ett professionellt förhållningssätt i din yrkesroll och ett positivt bemötande gentemot barn, vårdnadshavare, kollegor och andra aktörer. Du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och flexibel. Du tycker utveckling är spännande och har lätt för att genomföra förändringar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-30
Referensnummer: 288/16

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson


Christina Olsson
Förskolechef
046-73 94 35

Christina.olsson@kavlinge.se

Facklig företrädare


Anna Bettermyr
Barnskötare
046-739438

Övrigt

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00