Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Grundskollärare åk 4-6 till Skönadalsskolan i Sveriges kvalitetskommun

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Skönadalsskolan är en trygg och mycket välfungerande F-6-skola belägen i ett naturskönt område i Hofterup som tillhör Kävlinge kommun. Skolan är uppdelad i sex arbetslag med ca 80 elever i varje.
Kävlinge Kommun ligger i framkant vad gäller skolutveckling och en arbetsmodell för det löpande systematiska kvalitetsarbetet som inkluderar uppföljning, utvärdering och utveckling har arbetats fram och benämns Framtidens skola 2.0. Som en del i arbetsmodellen deltar lärarna på skolan tillsammans med övriga pedagoger i kommunen i Pedagogiska Utvecklingsgrupper som har tydliga centrala uppdrag. Det arrangeras en kunskapsdag där medarbetare med framgångsrika exempel ur kommunens egen verksamhet föreläser och inspirerar.
Skönadalsskolan vilar på en stadig grund i kommunens organisation och det systematiska kvalitetsarbetet följer en röd tråd som bidrar till den viktiga samsynen kring eleverna och skolans värdegrund. Skolan har en låg personalomsättning och i medarbetarenkäter uttrycks en mycket hög trivsel och nöjdhet med skolans organisatoriska ledarskap.
Skolan arbetar sedan ett antal år tillbaka med en-till-en där varje elev har en personlig iPad. Alla klassrum håller dessutom en hög kvalité vad gäller teknisk utrustning i form av SMART-board eller projektor samt Apple-tv. Vi har välfungerande stödfunktioner för tekniska program och hjälpmedel för att underlätta elevens lärande och lärarens arbete.
Sedan ett år tillbaka är vi en mobilfri skola och utvärderingen av detta visar nöjda elever och lärare och vi ser synergieffekter i form av mindre stillasittande elever på raster och arbetsro på lektionerna.
Vi har ett välfungerande elevhälsoarbete lett av skolans rektor där skolkurator, skolhälsovård och specialpedagoger tillsammans med läraren arbetar utifrån varje elevs möjligheter till högre måluppfyllelse och bättre välbefinnande.
Skolan har ett mycket välfungerande och etablerat arbetssätt gällande medie- och informationsteknik där skolans skolbibliotekarie involveras i arbete med källkritik och informationssökning på internet. En MIK-plan finns implementerad och underlättar arbetet med dessa frågor.
För oss är goda relationer till elever och kollegor viktiga framgångsfaktorer. Som stöd i ditt arbete har du följande resurser till ditt förfogande:
• En personlig bärbar dator.
• En personlig ipad.
• En personlig jacka med Kävlinge kommuns emblem som används vid all utevistelse tillsammans med elever.
• Gemensam frukost som varje morgon serveras i vårt ljusa personalrum.
• Årligt friskvårdsbidrag

Hösten 2017 deltar samtliga lärare på skolan i kompetensutveckling i form av antingen Läslyft eller Specialpedagogik med fokus på inkludering och delaktighet.

Arbetsbeskrivning

Nu söker ett av våra arbetslag 4-6 ytterligare en kollega. Arbetslaget består av lärare med olika ämnesinriktningar som arbetar med eleverna i åk 4, 5 eller 6. Varje arbetslag leds av en arbetslagledare och i varje arbetslag finns en specialpedagog som har riktade uppdrag kring elevens hälsa och utveckling.
Din arbetsuppgift blir att som en del i arbetslaget bidra till elevernas måluppfyllelse. Du kommer också att fungera som mentor i en av klasserna.
Skönadalsskolans elever har mycket goda studieresultat och tillsammans med elevernas vårdnadshavare når vi längre genom ett gott samarbete! Som lärare förväntas du ha ett brett perspektiv i ditt ledarskap för att kunna möta alla individer i klassrummet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är grundskollärare med ett tydligt ledarskap, god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga. Du trivs i en organisation där det systematiska kvalitetsarbetet visar sig genom en samsyn och likvärdighet i hela skolans organisation. Du innehar lärarlegitimation och behörighet att undervisa i åk 4-6, SV/SO samt ytterligare ämne.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: augusti 2017

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-09
Referensnummer: 160/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Susanne Haglind
Rektor
046-73 97 60
0709-73 97 60
susanne.haglind@kavlinge.se

Jessica Kroon
Biträdande rektor, Skönadalsskolan
046-73 97 73

jessica.kroon@kavlinge.se

Facklig företrädare


Juliana Rahr
Representant för Lärarförbundet
046-739774
0706-779053

Övrigt

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00