Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Barnbibliotekarie

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Fritid och kulturverksamheten i Kävlinge kommun omfattar allmänkultur, bibliotek, fritidsgårdar, idrottsanläggningar, kulturskola och föreningsfrågor. Biblioteksverksamheten består av två Meröppna biblioteksenheter.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en engagerad barnbibliotekarie som vill vara med och utveckla barnbiblioteksverksamheten i Kävlinge kommun. Vi tror att du redan har erfarenhet som barnbibliotekarie eller av att arbeta med barn, är kreativ, tycker om att förmedla och sprida läslust, har digital kompetens och pedagogisk förmåga. Du är trygg i din yrkesroll och med att prata inför stora såväl som små.

Vi kan erbjuda ett omväxlande och roligt jobb med stor möjlighet att utvecklas!

Barn och unga är prioriterade i kommunens biblioteksplan och blir den målgrupp du tillsammans med de två andra barnbibliotekarierna kommer att ansvara för. Du kommer att arbeta självständigt och i grupp med språk- och läsfrämjande insatser för åldersgruppen förskolan - åk 9 i samverkan med föräldrar och pedagoger på förskolor, skolor, fritids och andra kommunala verksamheter. Samverkan och förankring av vårt arbete i lokalsamhället är något som vi ser som mycket viktigt. Sagostunder, bokkaféer, läsprojekt, biblioteksvisningar för 6-årsgrupper, lovaktiviteter som t.ex. skrivarverkstad, workshops och kreativt skapande ingår i arbetet. Du ansvarar även för service till de friskolor som finns i kommunen och som köper skolbibliotekstjänster enligt särskilt avtal. Du kommer att ingå i arbetsgruppen Digitala biblioteket och där kommer du att arbeta med vår webb mot barn och unga. Du kommer även att arbeta med bibliotekssystemet varför intresse för och kunskaper om administrativt arbete i biblioteksdatabas samt allmänt IT-intresse är önskvärt. En viktig del i tjänsten är att ge alla målgrupper ett bra bemötande och god service.

I biblioteket förekommer Kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Utbildningskrav: godkänd examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Gärna med tydlig inriktning mot barn och unga.

Utöver de formella utbildningskraven kommer även följande kunskaper, erfarenheter och egenskaper att vara meriterande:

• Du har erfarenhet av och kompetens inom pedagogik och arbete med barn samt god kunskap om deras utveckling och behov.
• Du har en god planeringsförmåga och kan arbeta proaktivt för att hantera tillfällig arbetstoppar.
• Du ser positivt på att arbeta med den senaste tekniken för att utveckla vårt arbete och våra metoder mot den aktuella målgruppen.
• Du kan arbeta ensam såväl som nära andra medarbetare, andra yrkesgrupper och våra besökare.
• Du tycker att ett gott bemötande är en självklarhet och är generalist som kan arbeta med alla de arbetsuppgifter som kan förekomma i biblioteksverksamhet.
• Du har erfarenhet av eller vill lära dig mer om administration av bibliotekssystem och webb. Vi arbetar i dagsläget i BookIT med publik webb hos CSL.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort B kan underlätta för dig. Tjänsten är placerad på Löddeköpinge bibliotek.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 september eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-05-31
Referensnummer: 166/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Sanna Fries
Bibliotekschef
046 - 73 94 76

sanna.fries@kavlinge.se

Facklig företrädare


Malin Larsson
Representant DIK
nås via växeln: 046 - 73 90 00

Övrigt

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kävlinge kommun har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00