Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Stödpedagog till LSS och Socialpsykiatrin

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

På korttidsvistelsen och korttidstillsynen arbetar vi med att ge stöd till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Här är ingen dag den andra lik, arbetat är både roligt och stimulerande med stor variation och utmaningar. Vi erbjuder miljöombyte och rekreation för brukaren – och avlastning för den anhörige. Stödet vi ger är efter den enskildes behov genom motiverande och praktiska insatser. Det bygger på ett aktivt intresse från oss och en vilja att lyssna och förstå. Verksamheten finns på lummiga Södervångsområdet i Löddeköpinge med närhet till centrum, badhus och natur. Strax utanför stannar buss 122.

För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

LSS och Socialpsykiatrins målsättning är att ge förutsättningar för goda levnadsförhållanden till den som behöver stöd enligt LSS. Tillsammans med brukaren tar vi fram genomförandeplaner samt delaktighetsplaner som utgår från respekt och hänsyn till individuella önskemål och behov. Det bygger på ett aktivt intresse från oss och en vilja att lyssna och förstå. Du får möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling och vi erbjuder en strukturerad introduktion.
Att arbeta som stödpedagog betyder att du aktivt ska arbeta för och säkra en hög kvalitet i omsorgen och ge förutsättningar för goda levnadsförhållanden till en som behöver stöd enligt LSS.
Med dina specialkunskaper ska du kunna använda och omvandla de teoretiska kunskaper till ett professionellt yrkeskunnande där du utgår från ett salutogent synsätt.Som medarbetare är du en av de viktigaste förutsättningarna för våra brukares välbefinnande och en viktig länk i att kvalitetssäkra stödet. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp och utför ditt uppdrag under stort ansvar.

Kvalifikationer

Du har för verksamheten lämplig utbildning såsom vård- och omsorg, eller barn och fritidsprogrammet samt eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet motsvarande 60 högskolepoäng eller 200 YH-poäng.
Du ska ha erfarenhet av arbete med och kunskap om personer med funktionshinder och erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt tydliggörande pedagogik. God förmåga att visa respekt, värdighet och bemöta människor, samt egenskaper som flexibilitet, samarbets.- och ansvarsförmåga. De generella förmågorna ska utgå från vår värdegrund; öppenhet, engagemang och utveckling. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
Körkort är ett krav.
Vid anställning kommer arbetsgivaren begära utdrag ur belastningsregistret.
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-23
Referensnummer: 352/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Helén Mårtensson
enhetschef
046-739676

helen.martensson@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig representant nås via växeln

046-739000

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju och även anställa innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00