Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Familjehemssekreterare till Barn, unga och familj, Kävlinge kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Individ- och familjeomsorgen i Kävlinge kommun stärker nu sitt team och söker en familjehemssekreterare som vill bidra till verksamhetens utvecklingsarbete.

Arbetsbeskrivning

Som familjehemssekreterare kommer du att arbeta med rekrytering, utbildning och handledning av lämpliga familjehem för placering av barn och ungdomar enligt SoL och LVU.

I ditt uppdrag ingår även att utreda kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Du behöver vara nyfiken på att utveckla verksamheten så att vi kan få en ännu bättre familjehemsvård.

Du får tillgång till metodstöd och regelbunden metodhandledning via 1:e socialsekreterare. Gruppen erhåller även extern processhandledning.

Du kommer att tillhöra arbetsgruppen ”barn, unga och familj”. Gruppen består av en förste socialsekreterare, åtta socialsekreterare för barn och unga, fem socialsekreterare för ensamkommande barn, två familjerättssekreterare, sex familjebehandlare, två socialsekreterare i mottagningsfunktion samt två och en halv familjehemssekreterare (snart 3,5).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning och vi ser gärna att du är uppdaterad i lagstiftningen och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Extra meriterande är erfarenhet och kompetens inom familjehemsvården, tex Kälvestensutbildning.

Som person är du målinriktad och engagerad, med ett genuint intresse för barn och unga. Du vill bidra till teamets och verksamhetens utveckling och tycker om att stötta upp hjälpa till där det behövs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-01-15
Referensnummer: 474/16

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Emma Lindahl-Söderberg
Rekryteringskonsult

0733-434410
emma.lindahl.soderberg@randstad.se

Johanna Månsdotter
Enhetschef
046-73 92 88


Facklig företrädare


Facklig företrädare nås via vxl

046-739000

Övrigt

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

I den här rekryteringen samarbetar Kävlinge kommun med Randstad.

Uppdaterad 2018-01-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00