Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Familjehemssekreterare till Barn, unga och familj, Kävlinge kommun

Arbetsuppgifter

Som familjehemssekreterare kommer du att arbeta med rekrytering, utbildning och handledning av lämpliga familjehem för placering av barn och ungdomar enligt SoL och LVU.

I ditt uppdrag ingår även att utreda kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Du behöver vara nyfiken på att utveckla verksamheten så att vi kan få en ännu bättre familjehemsvård.

Du får tillgång till metodstöd och regelbunden metodhandledning via 1:e socialsekreterare. Gruppen erhåller även extern processhandledning.

Du kommer att tillhöra arbetsgruppen ”barn, unga och familj”. Gruppen består av en förste socialsekreterare, åtta socialsekreterare för barn och unga, fem socialsekreterare för ensamkommande barn, två familjerättssekreterare, sex familjebehandlare, två socialsekreterare i mottagningsfunktion samt två och en halv familjehemssekreterare (snart 3,5).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning och vi ser gärna att du är uppdaterad i lagstiftningen och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Extra meriterande är erfarenhet och kompetens inom familjehemsvården, tex Kälvestensutbildning.

Som person är du målinriktad och engagerad, med ett genuint intresse för barn och unga. Du vill bidra till teamets och verksamhetens utveckling och tycker om att stötta upp hjälpa till där det behövs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Andra uppgifter

Kävlinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

I den här rekryteringen samarbetar Kävlinge kommun med Randstad.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Emma Lindahl-Söderberg
Telefon:
Namn: Johanna Månsdotter
Telefon: 046-73 92 88

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Facklig företrädare nås via vxl
Telefon: 046-739000

Ansökan

Referensnummer: 474/16
Sista ansökningsdag: 2017-01-15

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Kävlinge är en attraktiv boendekommun mitt i Öresundsregionen med drygt 30 000 invånare och knappt 2000 anställda. Hit tar du dig enkelt med snabba kommunikationer från de största städerna i området. Öppenhet, engagemang och utveckling präglar vårt arbete. Vi fokuserar på att hela tiden bli bättre, ett kvitto på det är utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015-2017. Nu vill vi bli Skånes bästa boendekommun – vill du hjälpa oss att nå dit?

Individ- och familjeomsorgen i Kävlinge kommun stärker nu sitt team och söker en familjehemssekreterare som vill bidra till verksamhetens utvecklingsarbete.

Uppdaterad 2017-04-07

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00